Passa al contingut principal

6 de març a l'Espai Fuster les dones artistes ocuparan l'espai

Explica la professora Maria Lacueva, autora de la Tesi que recupera a les escriptores valencianes que van nàixer en el primer terç de segle XX i escriviren sota el Franquisme, com d'important són els Relats de vida, és a dir “les històries de vida, escrits i orals, que són instruments i procediments per combatre la invisibilitat de les dones en les històries oficials i els cànons, i contribueixen a canviar les formes d’interpretar i comprendre les seues vides a través de les seues experiències vitals i també històriques”.


Així nosaltres des la frontera del que és invisible, però es pot convertir en visible intentarem construir Relats de vida d'artistes, que van viure entre la frontera del segle XIX-XX, entre la frontera de la genialitat i la bogeria, de la passió per l'art i la negació de l'art....Les protagonistes seran les escriptores, pintores, cartellistes i compositores valencianes a les quals els donarem veu, des de la imatge, la cançò i la paraula.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Quadern de Bitàcola.

Anotacions del diari de navegació de les Criatures Impossibles, per a no perdre el rumb. El quadern de bitàcola és un document en què els pilots d'una nau anoten l'estat de l'atmosfera, els vents que bufen, els rumbs que es fan i altres fets importants esdevinguts durant la navegació. Es protegien de les inclemències del temps guardant-lo a la bitàcola i d'ahi el seu nom, del seu contingut el capità de la nau extrau la informació que afegeix al diari de navegació. En temps de confinament és necessari tindre un rumb, o pot ser no, però les nostres criatures naveguen cap a un futur incert i el seu viatge tumultuós i imprevisible ens acompanya en esta nova odissea que ens ha tocat viure. https://www.youtube.com/watch?v=dODKBWZO20A

Criatures Impossibles. Quadern de Bitàcola. Dia 23

Les nostres criatures continuen perdudes per una mar de desconcert. No sabem quan arribaran a port, ni quina serà la nova terra que les acollirà, però res no les atura i continuen navegant. Entreu i escolteu la seua història... I ja sabeu que només són anotacions del diari de navegació per a no perdre el rumb.