De manifestació: sí al valencià, sí a l'escola pública

A la vesprada eixirem al carrer per defensar l'escola pública, l'escola valenciana, per defensar-nos. Ho farem amb amigues i amics, vells i nous, la calor de juny i la calor humana, la nostra força serà la de totes i la de tots. 
 A la vesprada eixirem al carrer perquè estem convençudes, com diu Vicent Pitarch, un bon amic, a l'entrevista de El temps, que "l'aquest atac frontal a la llengua és també un atac al sistema educatiu. I no hauríem d'oblidar que, al País Valencià, avui dia, el sistema educatiu és un dels segments de la societat més esperançadors, més modernitzadors. Poques coses hem fet tan bé com allò que globalment anomenem escola valenciana. Dins de la misèria de guanys socials que s'han aconseguit, és un èxit formidable que pot exhibir aquesta societat. I precisament per això el PP, com a enemic del poble valencià que és, va contra aquest segment tan profitós i tan positiu de la nostra societat. I ataca la llengua com ataca alhora aquest sistema educatiu que s'ha manifestat tan creatiu, tan obert, participatiu, tan democratitzador. Promou un sistema d'empresa privada, d'empresa marcada, retógrada, ideologitzada cent per cent, un sistema autoritari i religiós."
A la vesprada eixirem al carrer protegides per Juno, protectora de les dones, encarregada de vetllar per la felicitat domèstica  i  defensora de l'estat romà. Com en aquella en què la deesa se serví dels crits de les oques sagrades per alertar  a Roma, ara serem nosaltres les que cridarem per despertar les persones que encara dormen.

Entrades populars