Dones,3 - Justícia, 0

Encara que el tema del qual m’interessa parlar és la violació per tradició, aprofite per protestar, -molt i molt!-indignada pel fet que les dones només som protagonistes de notícies si som víctimes de violència de gènere. Que el periodisme no sap construir titulars amb un altre subjecte?? Una dona violada és la notícia, o que exisitisca un grup d’energúmens que diuen que són la justícia i l’exerceixen contra una persona i la seua intimitat???


, en el este de la India, informó hoy a Efe una fuente oficial....El consejo -"panchayat" (un sistema de justicia paralela)- sentenció que la hermana del agresor fuese violada por el marido de la mujer agredida, de acuerdo con la fuente...En enero una mujer fue violada por diez miembros de un consejo tribal como castigo por mantener una relación con un hombre de otra localidad en un pueblo del este de la India”

Algú podria pensar que eixes coses només passen en la Índia, però no. El 5 de febrer els catòlics fan festa a santa Àgueda, protectora de les dones, a la qual prostituiren, li tallaren els pits i la socarraren a la brasa per defensar la virgnitat, explica la doctrina. Perquè va dir que NO!, diria jo. En tot cas, víctima dels hòmens i dels seus dogmes. Com els de sant Pau, que creu en els necessaris correctius per a les dones: en "A la mujer no le permito enseñar, ni dominar sobre el marido, sino estar en silencio. Porque Adan fue formado el primero, Eva después. Y Adan no fue engañado, sino que la mujer fue engañada en la transgresión. Se salvará, no obstante, por la crianza de los hijos, si persevera en la fe, y caridad…” Primera carta a Timoteu (2:11-15)

I com hui demanem justícia, de passada a vore si algú processa el Déu dels cristians, perquè trià com a càstig per al rei David, la violació de la seua filla. A Tamar la violà el seu germanastre per “ordre de Déu”. I sabeu per què havien de castigar el rei? Perquè havia manat matar l’home de Betsabé, la dona de la qual va abusar el propi rei i a la qual es volia quedar en propietat. A que la cosa té collons? I per si penseu que entre les paraules de la Bíblia i la nostra moderníssima societat del segle XXI n´hi ha una gran distància vos recorde les paraules del cardenal Cañizares, que afirmava que era pitjor avortar que l’abús de menors; o les de Rouco:" Una revista del Arzobispado de Madrid, presidido por el cardenal Antonio María Rouco Varela, sugiere que la violación podría no ser un delito". 


La violació ni pecat, ni delicte, només una arma de la justícia  “dels hòmens o dels deus” contra les dones, que han de callar, perquè són culpables. Deixar-se mutilar perquè és necessari. I deixar-se violar perquè els hòmens ho necessiten, per a fer justícia. Per a les dones, silenci, obediència, sotmetiment, dolor, vergonya. Per als seues botxins, impunitat, comprensió, poder i la paraula. Ara, o fa mil anys. A Catània, a Egipte, a Sud-àfrica, o al poble del costat.

Entrades populars