Passa al contingut principal

Fragments de poesia V: a la xarxa

Una bona amiga de xarxa MGJuarez ens recorda des de Cuaderno de Poesia l'edició del llibre de poetes a la xarxa, i ens remet a la presentació  que va fer  Anna Ruíz:
"Estimats poetes, el món de la poesia sempre m’ha fascinat i m’ha imposat. La força de la paraula poètica, de la paraula viva que deia Maragall, és font de vida per l’esperit. Però vosaltres heu obert nous camins en aquesta aigua de vida que és la poesia estimats blocaires....Estimats poetes, tots vosaltres us mereixeu més de quatre ratlles d’impressions. Penso que el recull té la força de 33 veus, que clamen amb fúria en el panorama emergent de la nostra literatura. A vosaltres poetes i poetesses, els lectors us preguem que no deixeu mai de crear..." 
De les meues poesies diu Anna que "La Rosa Roig, de València, amb un cognom tant literari, el mateix que el de l’autor de L’Espill, Jaume Roig, aquest llibre, del segle XV, tan divertit, malgrat que massa misogin. No sé si és pel cognom però la mostra de poemes que ens ha ofert, parlen de dones , parlen de la infantesa de les dones, de la força de la mare en l’educació de la filla, d’aquest diàleg etern entre dones, lluny de la misogínia del seus avantpassats: ”...els volants de la innocència s’han perdut en tancar la porta”,/ Poc abans d’afrontar el món la filla li pregunta a la mare en què creus?... Crec en la rotunda soledat dels humans...Crec en la generositat infinita de qui no té por...Crec en el poder de les paraules./”


Des de l'enllaç de la Montse es pot anar a jugar amb totes i tots.

Comentaris

Jordi Cirach ha dit…
Qui no creu en el poder tan estimable de les paraules?

Salutacions des de L'imperdible de ℓ'Àηimα
Anònim ha dit…
Supose que qui gasta en armes més que en paraules, o no?

Entrades populars d'aquest blog

Criatures Impossibles. Quadern de Bitàcola. Dia 23

Les nostres criatures continuen perdudes per una mar de desconcert. No sabem quan arribaran a port, ni quina serà la nova terra que les acollirà, però res no les atura i continuen navegant. Entreu i escolteu la seua història... I ja sabeu que només són anotacions del diari de navegació per a no perdre el rumb.

25N Contra la violència de gènere: Cor salvatge i terra fèrtil

Mirant el blog, Manola Roig Cinc poetes contra la violència de gènere, elles canten, afirmen, alerten i les seues paraules ens serveixen per recordar-nos qui som, què som i quina és la nostra força: veus d’un mateix cant, arrels que busquen constantment i cors salvatges i sang que bull i terra fèrtil. Recordem les mortes i consolem les vives. Diu Rosa Leveroni Són veus d’un mateix cant....Oh melangia tan tendrament subtil de la tardor que em poses nou encís dins de la via i fas més amorós el meu dolor!... Afegeix Clementina Arderiu Si visc no visc. ... Ni mar ni treva ni l’or del cel. La meva arrel, si es torç, no es lleva. Perquè, en el risc, si visc no visc. Alerta Maria Àngels Anglada Convidar les poetes és cosa perillosa. Dic les poetes, no els joglars del rei. No treuen cap colom de dintre d’un copalta, però potser dards de flama del seu fatigat cor o d’una nit insomne.                               No us en f