Dia 8: el millor amic de l’home i de la dona?

Al sol del migdiaHe de confessar que per a mi el paradís està en Iran. He arribat a la conclusió després de llegir el que explicava Monzó  en la columna "Seré Breve" del Magazine de diumenge 8 d'agost-- per cert una columna impossible d'enllaçar--.  Ni jo m’ho podia creure. Quim Monzó explicavaque allí multen a qui trau a passejar gossos. Ho trobe fantàstic! Ja sé que em direu que en el meu paradís persegueixen les dones, i també les multen per no portar vel. El paradís no és perfecte, només heu de recordar el que passà amb Eva i com sempre l’han feta responsable de tot. A qui se li ocorre fer un paradís on no es pot menjar pomes?
D’altra banda la por no em deixa ser objectiva. En Iran multen i persegueixen les dones si es lleven el mocador, però en Europa també intenten multar i perseguir les dones que porten vel. Mal si en dus, pitjor si no en dus. Les dones sempre perdem. 
Tinc por als gossos, i què? Els amos, si manifeste el meu disgust perquè els seus animals se m’acosten, solen dir-me: però si no fa res? Pobre, encara l’espantes més tu. I m’indigne, i m’indigna. Per què m’ha d’agradar el tacte aspre i humit d’un musell o d’una llengua d’animal? Per què he de consentir que se m’acoste i m’ole? No puc entendre que la vida d’un animal siga més valuosa que la d’una persona. Sota cap concepte ni per cap raó. Ni entenc el menyspreu que solen mostrar els amos de gossos a la gent, que com jo no passegem les nostres mànies pel carrer.
Trobe exagerada la veneració cap als animals, com trobe, denunciable la seua manipulació. No és crueldat projectar en els animals les nostres frustracions i les nostres manies? Passejar un gos gran i pelut per vora mar, al sol del migdia, és tan cruel com l’estoc que li claven al bou a la plaça. Però, ai, las! ens agraden els gossos i els seus pels, i les seues puces. I sobretot ens agrada que ens miren quan representem l’espectacle de deixar-los en llibertat a vora mar o en una gasolinera, si ens n’hem cansat. Tal com jo ho veig, tan ridicul és passejar un gos com passejar una gallina. Tots dos són animals domèstics que serveixen l’amo. I l'ama.
Si vols besar un home que no és el teu, fes-ho! Si els teus fills i filles no t’agraden, dis-los-ho! Si vols insultar la veïna que et critica la paella, fes-ho també! Viu, i deixa els gossos en pau i en casa.

Entrades populars