Donuetes falleres: ho cremem tot?

Donueta falleraPer què barregem el foc, la festa, la polvora, el que és efímer, amb el que és pesat… heu sospesat mai un vestit de fallera? Per què cremem en dos dies tants diners? Sabeu que la magnífica seda i la resta d’elements costen més de 6.000 euros? Per Sant Josep s’acaba la crisi? Festa, alcohol, disbauxa, drogues… i processó, i ofrena, i contradicció... No he comprés mai que el dia de sant Josep que va criar el fill d’un altre, tot i ser conscient, perquè li ho va dir l’enviat  –que el xiquet era fill de l’amo–, siga la festa del pare… més contradiccions!!!
El que encara resulta més estrany és que hajam acabat per cremar-ho tot eixe dia. És l’inici de la primavera? L’efecte de la llum del sol que ens torna a visitar?
A la lluna plena de València farem foc i encendrem la flama. En la foguera cremarem l’estoreta velleta, i les males mirades de la meua sogra, els insults dels conductors que tenen pressa, les sabates gastades de l’hivern, el bes que se’ns va perdre i la mentida i la injustícia… també cremarem els que ens diuen que no pequem, i pequen; els enganys; els silencis complaents; els sís; els nos; el poc d’humor; la infidelitat; la mala poesia i la llana marron… voleu cremar alguna cosa en la nostra falla?

Entrades populars