L'escultor Beltran, els gravats de Manola Roig, i el premi del concurs

Segurament moltes persones sabieu d'on era la imatge que apareixia l'altre dia en el post del cartell de Manola Roig, però no ens ho vau dir.  L'amic Adrian artista de la imatge ens ho deia així:

"Aquesta flautista es la que esta en el monument al mestre Serrano al parc de l'estació, esta situada a la dreta entrant pel carrer sequial. El escultor va ser Vicente Beltran va ser inagurat en l'any 1958. En aquet enllaç podeu vore el video de la inaguració, el tinc penjat al meu bloc i en este altre enllaç podeu vore un article del ABC tret de la seva hemeroteca."
Com les coses són com són arran del cartell també hem contactat via blog amb un familiar de l'escultor que reivindica l'obra i la figura de Vicente Beltrán Grimal (Sueca 1896, Valencia 1963) que "Como se verá en su biografía, su vida, como otras muchas, cambió radicalmente con la guerra civil española. Un carrera impresionante se vió truncada y pasó al mayor de los anonimatos. Tan solo algunos apuntes de críticos de arte, de tarde en tarde, algunas menciones en algunos libros o artículos de prensa recuerdan su labor. Su figura y su obra, finalmente, se recuperaron en 1996 gracias a una exposición que, con motivo del centenario de su nacimiento, se realizó en el Museo de Bellas Artes de Valencia, recogiéndose gran parte de su obra escultórica, aportada esencialmente por su familiares y el mismo Museo".

I què ha guanyat l'amic Adrian? Li hem enviat el primer gravat de la série de gravats que ha començat a fer Manola, i que posarem a la venda d'ací a ben poc. Si us agrada o en voleu veure més, ens ho haureu de dir al correu donuetes@gmail.com. Mentrestant us deixem una mostra. A què és bonic?Entrades populars