Passa al contingut principal

MiMades a la Mostra Internacional de MiM 2014

A punt de cumplir 25 anys, la MostraInternacional de MIM, pensat i dirigit pel suecà Abel Guarinos, esclata dimecres que ve,17 de setembre. Els carrers de Sueca normalment buits, reben milers de visitants, que es mouen al ritme d'un programa oficial i d'un alternatiu.

L'èxit del MiM, nom popular de la Mostra, any rere any, convocatòria rere convocatòria, no rau en el mèrit, indiscutible, de les companyies professionals que hi participen, ni en el treball, metòdic i eficient i minuciós, de qui organitza, dirigeix i controla els detalls.  No, l'èxit de l'esdeveniment, rau en el fet que Sueca ja no s' entén sense el MiM, que s' ha convertit en l'autèntica Festa Major de la ciutat- i que em perdonen els partidaris de les paelles i de les processons.No queda ni una sola persona, suecana, que no sàpiga que és el MiM. Així de popular és el Festival.


Ja comprendreu, doncs, que sí eres suecana i damunt et deixen participar en els espectacles no professionals del MiM, només pot creure't afortunada. En el nostre cas, el de Manola i el meu, més que afortunades ens sentim MiMades. Enguany tornem a l'OffMIM i ho fem amb una estrena i una reposició. Les tradicions les construeix el destí i les manté la voluntat, però també l' amistat i el bon rotllo i la confiança.

Fa tres anys, una casualitat ens diposità en l'OffMIM i ací ens hem quedat. En el 2012 estrenarem llibre i temptejarem l'espectacle, era Joc de dos, poesia editada per Germania. L' any passat construirem un espectacle per al MIM que s'ha convertit en un llibre preciós d'homenatge al paisatge de l'arròs i l'aigua, Animals de séquia, publicat per Edicions 96.

Enguany, estrenem llibre de relats il·lustrats amb un punt "gamberro" convertit en espectacle per al MIM, La dona que es rigué de Talleyrand, de la mà deEl petit editor. I, a més a més, fem la reposició de l'espectacle Animals de séquia amb presentació del llibre a càrrec d'Emili Piera i Abel Guarinos. Estem presents en la major festa suecana i en un dels esdeveniments culturals més importants del nostre país gràcies a la complicitat i la generositat d'una bona colla d'amigues i amics que sempre ens diuen que sí, incondicionalment, i així qui no se sent afortunada i MiMada? I perquè quede constància de qui ens diu que sí ací teniu els seus noms:Conrado Gallent Falcó, Estela Mira Benedito, Enric Miquel Casado, Núria Naval, música i veu; Pepa Vivó, Arts Papereria, espai escènic; Dolors Pedrós, Salvador Lauder, David Vid, editors; Pilar Sànchez Alcaide, Marta Muedra, Marta Pérez, Rosa Serra, Macu Gimeno, Àngela Archer, Ma Luz Fos, David Martí, Lluís Roda, actors i actrius; Eduard Ramírez i Maria Lacueva, prologuistes; i Abel Guarinos i Emili Piera, manifessers.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Criatures Impossibles. Quadern de Bitàcola. Dia 23

Les nostres criatures continuen perdudes per una mar de desconcert. No sabem quan arribaran a port, ni quina serà la nova terra que les acollirà, però res no les atura i continuen navegant. Entreu i escolteu la seua història... I ja sabeu que només són anotacions del diari de navegació per a no perdre el rumb.

25N Contra la violència de gènere: Cor salvatge i terra fèrtil

Mirant el blog, Manola Roig Cinc poetes contra la violència de gènere, elles canten, afirmen, alerten i les seues paraules ens serveixen per recordar-nos qui som, què som i quina és la nostra força: veus d’un mateix cant, arrels que busquen constantment i cors salvatges i sang que bull i terra fèrtil. Recordem les mortes i consolem les vives. Diu Rosa Leveroni Són veus d’un mateix cant....Oh melangia tan tendrament subtil de la tardor que em poses nou encís dins de la via i fas més amorós el meu dolor!... Afegeix Clementina Arderiu Si visc no visc. ... Ni mar ni treva ni l’or del cel. La meva arrel, si es torç, no es lleva. Perquè, en el risc, si visc no visc. Alerta Maria Àngels Anglada Convidar les poetes és cosa perillosa. Dic les poetes, no els joglars del rei. No treuen cap colom de dintre d’un copalta, però potser dards de flama del seu fatigat cor o d’una nit insomne.                               No us en f