Animals de séquia té un any i recursos didàctics!!!

Rosa Roig, Manola Roig presentació Animals de séquia 2014. Foto: V.F.

Ara, fa un any, mentre la pluja fina amenaçava en no deixar-nos acabar, presentàrem a la Llibreria-papereria Arts de Sueca el llibre de rondalles per a ser dites en veu alta, Animals de séquia. El projecte havia començat a créixer mentre el baf agre de l'estiu envoltava les séquies, es consolidà quan trobàrem el punt on el riu es fa séquia, i cresqué en trobar el Guardià de les séquies i la música del Iolflic. Quan Pilar Sànchez Alcaide, es convertí en ma iaia la Blanca, i el poeta s'enxarxà en la veu de David Martí mentre la Patilusa li mossegava les galtes a Marta Pedres, teníem un espectacle i un llibre de rondalles.

En un any, els Animals de séquia han corregut molt per la comarca, han passat dues vegades per la Mostra Internacional de MiM, han visitat la FACA de Carcaixent, i la Fira de Kalidoscopy a Cullera; s'han deixat entrevistar a Gandia; han jugat prop del Túria, en els Vivers en la Fira del llibre de València. Estan a punt de visitar la Séquia del Romaní i la Séquia Reial del Xúquer quan arriba a Almussafes, en abril, i també es mouran prop de la Casa dels Catalans, a la Trilladora del Tocaio.


Mentrestant, els Animals tenen una proposta didàctica per a infantil, que es pot usar en primària i una Guia per al professorat. Tenen animació lectora pròpia i una proposta de 3 passejos per la ciutat i el Riu. I ja han visitat l'Escola de Riola, passaran per les de Sueca i les d'Almussafes. La proposta la podeu descarregar en la web de Edicions 96, en recursos didàctics. Per a l'animació lectora i el passeig, ens heu d'avisar. El material didàctic va ser l'últim treball que férem amb Pilar, i és un treball a quatre mans que ens va ajudar a passar la calor de l'estiu. A ella, a ma iaia la Blanca li dediquem el record de l'any que ha passat, i els animals que hem tret a vore món. Ara, haurien d'anar a escola. S'apunteu?
Ací teniu diferents enllaços que vos poden interessar:

El llibre:

Els recursos didàctics:
Article d'Emili Piera, sobre el llibre-espectacle:

Abel Guarinos presenta el llibre  a Sueca:

Al MiM 2015

A la xarxa:
Entrades populars