El passeig dels animals per al Dia del Llibre en la Fira de València

"No hi ha cosa que no puga explicar-se amb un conte..." 
Emili Piera

Així comença el Quadern per al professorat que fa parella amb el material per a treballar a l'aula i a casa, El passeig dels Animals de séquia que presentem en la Fira del llibre de València. Demà a les 18:00 a la Sala d'audiovisuals.

És necessari que ens sentim part del territori on hem nascut i vivim, però per a fer-ho, les nostres emocions també s’han de lligar al paisatge i a les criatures que l’habiten. Conéixer quin sentit té la xarxa de séquies que envolta Sueca, com es va crear i per què, recórrer el Xúquer al seu pas prop de la ciutat, i recordar quin va ser el nostre origen pot ajudar-nos i divertir-nos. 


Les possibilitats que presentem per treballar el territori i convertir-lo en emoció són ben diverses: un llibre de rondalles per llegir en veu alta; una proposta de passeig a peu, amb bicicleta o microbús pels noranta-sis quilòmetres quadrats del terme; un dossier fotogràfic amb tots els elements rellevants de la nostra proposta literària; un vocabulari; un recull de textos breus on s’expliquen fets històrics que il·lustren el que mostrem; una proposta d’activitats recollides sota el nom de “Quadern de l'alumnat”. El material es poden descarregar gratuïtament en la web de l'editorial.  Per a l'animació lectora heu de contactar amb nosaltres.


Cada part pot ser usada per a alumnat d’infantil o de primària i pot treballar-se des de diferents àrees o assignatures: llegir, escriure, dibuixar, crear, usar les noves tecnologies per a investigar o les mans per a modelar; recórrer amb els peus, els ulls o la imaginació el territori de les séquies... Tot pot ajudar a veure el paisatge amb els ulls de la innocència, a estimar-lo i respectar-lo. 

Entrades populars