Vés al contingut principal

Entrades

S'estan mostrant les entrades d'aquesta data: gener, 2015

Contra els nazis, encara: 70 anys sense Camps de concentració

Enguany no se’ns ha d’oblidar que es cumplixen 70 anys de l’alliberament de les víctimes de la crueldat dels nazis en els Camps de concentració. Tal dia com hui, però de l’any 1945 s’alliberava per les tropes soviètiques Auschwitz.
En maig farà 70 anys que alliberaren Ravensbrükc, que va ser el Camp de concentració de dones més gran ubicat en territori alemany, a només 90 km de Berlin. Allí es torturaren aproximadament 132.000 dones i criatures, 20.000 homes i 1.000 joves, que van ser deportades al camp de concentració entre el 1939 i 1945.  
Segons l’enllaç que podeu consultar el “camp de mort va tenir una altra particularitat. Allà van tenir lloc alguns dels experiments mèdics més terribles de la història dels camps nazis. El grup de les anomenades "conilles" el formava 74 noies poloneses a qui el doctor del camp, Karl Gebhardt, va sotmetre a terribles operacions i que van portar a la mort a moltes d'elles. Amb la vida d'aquelles noies salvava la seva pròpia i es reh…

Pilar Sànchez Alcaide entre nosaltres

Fa poc hem perdut una bona amiga, una dona forta,  una mestra d'estirp,  una persona extraordinària i única, un suport ferm per a les nostres peripècies artístiques i una narradora insubstituïble. Cada vegada que tornem a representar l'espectacle Animals de séquia, Pilar, el seu "xupi", i la seua calidesa estarà present, com el Iolflic o l'Alacranc.