Vés al contingut principal

Entrades

S'estan mostrant les entrades d'aquesta data: març, 2017

Nosaltres, les escriptores una constel·lació a Panorama de Levante-EMV

Hui estem en la premsa, nosaltres, el nostre treball, els dibuixos de Manola Roig, les dones que ens acompanyen, bé perquè ens han ajudat a "espigolar", com les investigadores Maria Lacueva, Ana López Navajas, Verònica Zaragozà, o Mari Àngeles Herrero, però també les més de 450 escriptores valencianes que formen el catàleg que seguim fent.

Amb  Celia Amorós, reclamem, “Hay que construir, pues, la individualidad femenina en regla de la serie, hacer que el colectivo mismo se estructure conforme a reglas de troquelado de individualidades. Ni floreros ni ramilletes. Ni Venus ni difusas Pléyades. Espacios estructurados de las iguales: constelaciones entre constelaciones”.

Gràcies a Isabel Robles elles prenen la paraula

"No et puc prometre massa coses. Et done les imatges que conec"
Anne Sexton

Fa dos anys vam escriure açò perquè Isabel Robles ens va fer un regal, divendres passat va rebre la Lletra Lila que atorga l'AELC en un acte al qual només vam estar presents a través de la imatge d'Isabel que Manola ha dibuixat per a l'exposició Nosaltres, les escriptores. Valencianes en el temps, de la Fundació FULL i la Generalitat Valenciana. PErò sí que estarem en el Donatge- Encarna Sant- Celoni dixit-- que l'IES Ferrer i Guàrdia li prepara. Contente per ella, i agraïdes amb ella.Mentre cumplíem amb una tradició familiar i privada al voltant de la vida i la mort, Isabel ens telefonava per anunciar que s'havia decidit a parlar del nostre últim llibre, publicat per l'editorial de Carcaixent El Petit Editor, i presentat en l'Off MiM de setembre passat. Que una dona de la qualitat poètica, i la capacitat crítica, la visió de gènere i el pòsit literari d'Isabel Robles v…

Exposició Nosaltres, les escriptores a la Diputació de València, celebrem el 8 de Març

Comencem la setmana de celebracions amb la inauguració de l'Exposició de la Fundació FULL i la Generalitat Valenciana, de la qual som comissàries Manola Roig i Rosa Roig. Serà a les 19:00h en la Diputació de València, organitzada per la Diputada d'Igualtat. Farem una lectura de textos d'autores des del segle IX, fins ara, acompanyades a la guitarra per Enric Casado.
Des que s'inaugurà en octubre de 2016, l'exposició ha recorregut un bon nombre de ciutats, biblioteques, aules de cultura, i en cadascuna s'han anat afegint  més noms d'escriptores a el llistat inicial de 453. També s'han hagut de fer tres còpies de l'exposició, una de les qual estarà present en totes les Trobades d'Escola Valenciana d'enguany. Queda molt per fer, i les comissàries estem compromeses amb el treball de recuperació i visibilització de les escriptores valencianes i en la seua normalització i incorporació a la vida cultural. Cada dia, perquè el temps de les dones és c…